Lestijden en praktische zaken
Hier vind je informatie over alles wat met je lestijden, lesrooster en openbaar vervoer te maken heeft.
Lesroosters en roosterwijzigingen
De mbo-opleiding vindt op de eerste 3 dagen van de week op school plaats. Van de andere 2 dagen, worden er 2 op het stagebedrijf doorgebracht en is er een projectdag. Wij gaan ervan uit dat de studenten op maandag en/of dinsdag, en/of woensdag van 08.35 uur tot 15.30 uur op school aan het werk zijn, tenzij er met een geldige reden om vrij gevraagd is. De gehele mentorgroep heeft dus de lesdagen op: maandag en woensdag. Deze dagen gelden voor het hele schooljaar.
Lestijden:
Maandag/Woensdag: 08.35 – 16.30 uur
Roosterwijzigingen
Communiceren we via de ELO.
Mededelingen
In het openleercentrum (OLC) hangen mededelingen. Ook worden er mededelingen verspreid via de schoolmail. Op de schoolwebsite worden ook mededelingen bekend gemaakt. De jaarplanning bevat de juiste informatie over praktijkleerdagen, vakanties ed. Je kunt de jaarplanning vinden op dezelfde site als je digitaal lesmateriaal (ELO).
Openbaar- en eigen vervoer
Trein
Zie actuele dienstregeling NS.
Busdiensten
Zie actuele dienstregeling.
Als je met het openbaar vervoer reist, mag je in voorkomende gevallen later komen of eerder weg; om de juiste verbinding te halen. Dit gebeurt in overleg met je mentor. Wij gaan er van uit dat je wel dezelfde onderwijstijd maakt, dus later komen betekent later weg.
Parkeren
Auto’s moeten geparkeerd worden in de vakken op de parkeerplaats. Parkeren is op eigen risico. Fietsen, brommers en motoren mag je uitsluitend op de daarvoor bestemde plaatsen stallen en parkeren. Het is in verband met de veiligheid niet toegestaan om met de trekker op school te komen. In bijzondere gevallen moet je contact opnemen met de directeur van de school om hiervoor toestemming te krijgen.
ICT en faciliteiten
Informatie over programma
Op ons intranet staat alle informatie over onze opleiding, roosters, groepsindelingen, nieuwsbrieven en dergelijke. Ook veel actuele informatie wordt op de site gezet, zoals aankondigingen voor excursies, foto’s en wijzigingen. Via de site is ook een link te openen voor de ELO (waar de opdrachten op staan) en de schoolmail. Kijk dus regelmatig.
Netwerk
Het netwerk op school heeft een snelle verbinding met internet. Om op het netwerk in te kunnen loggen, krijgt elke student een eigen inlogaccount, waarmee hij/zij toegang heeft tot een persoonlijke map (home-directory) op de server.
Eigen laptop
Het is wenselijk dat je je eigen laptop meeneemt om te werken, maar niet verplicht. Hierover heeft elke student bericht gekregen. Als je je eigen laptop meeneemt kun je gebruik maken van het Wi-Fi netwerk van de school.
E-mailadres
Elke leerling krijgt een eigen e-mailadres, het Edumail-adres. Dit e-mailadres wordt door docenten gebruikt om informatie door te geven. Het is de bedoeling dat iedere student minstens 1 maal per dag op zijn/haar e-mail kijkt.
Printen en kopiëren
Voor printen en kopiëren betaal je met behulp van een pasje. Dit pasje kun je bij een medewerker van school laten opwaarderen door contante betaling. Het pasje ontvang je gratis. Bij verlies kun je een nieuw pasje aanvragen en betaal je hiervoor € 2,50.
Oudercontactdagen
De opleiding begint met een voorlichtingsavond voor ouders. Er is gelegenheid om op afspraak de coach te spreken. Ook studenten worden hiervoor nadrukkelijk uitgenodigd. Bij Aeres MBO gaan we er van uit dat de student centraal staat. De aanwezigheid van de student is dan ook onontbeerlijk.
Schoolvorderingen
Gedurende het gehele schooljaar worden er examens afgenomen. De vakleerkracht, of je coach spreekt met jou en je stagebieder af wanneer je toe bent aan een examen. Twee keer per jaar worden je ouders/verzorgers uitgenodigd voor een gesprek op school, uiteraard ben je zelf dan ook welkom. In deze gesprekken staat centraal hoe het verloop van je opleiding is en wat je verwachtingen na school zijn. Ben je ouder dan 17 dan bespreken we met jou of je ouders/verzorgers ook bij dit gesprek aanwezig zullen zijn. Je mentor is de aangewezen persoon om je vorderingen mee te bespreken. Je vorderingen kan je ook inzien op je portel. De toegangscode en de gebruiksaanwijzing hiervan krijg je aan het begin van je opleiding.