Dagelijkse gang van zaken
De Warmonderhof-gemeenschap heeft haar eigen manier om samen te werken en te leven. Omdat je bij het wonen werken en leren zo dicht op elkaar zit, zijn afspraken nodig om het leven plezierig te houden. Je wordt geacht je naar deze leefcultuur te gedragen en te handelen, ook al zijn niet alle regels opgeschreven. Hierna volgt een overzicht van de belangrijkste leefregels en afspraken.
Aan- en afwezigheid
Studenten moeten alle lessen volgen, je aanwezigheid wordt geregistreerd. Ook voor de praktijken geldt een 100% aanwezigheidsplicht. Ben je minderjarig dan wordt bij ongeoorloofd verzuim van 16 uur in 4 achtereenvolgende weken een melding gedaan bij het verzuimloket van de gemeente Dronten. Ben je meerderjarig dan wordt van te veel verzuim melding gedaan bij DUO. Mocht je meer dan vijf aaneengesloten weken afwezig zijn, dan moet je bewijs leveren dat die afwezigheid verklaarbaar is, bijvoorbeeld door een doktersverklaring te overleggen aan de mentor.
Lestijden
De lessen duren anderhalf uur en zijn van 8.30-10.00, 10.30-12.00, 13.00-14.30 en 15.00-16.30 uur. De meeste lessen zijn in de ochtend, ‘s middags is er voor de eerste klassen ook vaak praktijkleren. Dat zijn lessen in de praktijk.
De derdejaars lopen iedere middag praktijk.
Melding ziekte of afwezigheid
Wanneer je van tevoren weet dat je niet aanwezig kunt zijn, moet je dat met opgaaf van reden bij je mentor en de studentenadministratie melden (w.lange@aeres.nl of 088 0205130). Als je ziek bent, meld je dat tussen 8.15 en 9.00 uur. Ook wanneer je in de loop van de dag ziek wordt moet je dat melden.
Loop je praktijk en ben je ziek, dan bel je eerst met je praktijkbegeleider. Vraag daarom aan het begin van een nieuwe praktijkperiode het mobiele nummer van de boer of tuinder zodat je hem of haar kan berichten als er wat is.
Te laat komen
Te laat komen verstoort de les en de concentratie van je medestudenten en de docent. Het mag dus niet. Dit betekent dat je hierop wordt aangesproken en eventueel kunt worden uitgesloten van de les. Dit telt mee voor je absentie.
Adreswijzigingen tijdig doorgeven
Het is van belang dat de opleiding op de hoogte is van het juiste adres en telefoonnummer van jou en eventueel van je ouders (ook als je 18 bent geweest, zij zijn vaak de betalende partij). Bij verhuizingen, gelieve de nieuwe gegevens zo snel mogelijk via e-mail aan de administratie door te geven. Je bent als student zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste gegevens, ook van die van je ouders. De opleiding kan geen verantwoordelijkheid nemen voor fouten die ontstaan door foute of verouderde adresgegevens, bijvoorbeeld bij het verzenden van post. Je adres op Wisentweg 12 is alleen compleet met als toevoeging de letter van je huisje. Aan het begin van het jaar geeft de woonderijbeheerder de huisjesindeling door aan Willeke de Lange van de administratie. Tussentijdse wijzigingen moet je zelf aan haar doorgeven. Gebruik het schooladres Wisentweg 10 niet als adres voor post of pakketjes. Vergeet niet dat je als bewoner staat ingeschreven in Dronten. Ook de gemeente moet je in kennis stellen van een adreswijziging; ook als dat van 12 B naar 12 C is.
Praktijkovereenkomst
Een stage (externe stage of interne praktijk) telt alleen wanneer er een Praktijk overeenkomst (POK) is opgemaakt. Zonder geldige POK tellen je uren niet mee. Een stagebedrijf moet erkend zijn als leerbedrijf. De studentenadministratie (Willeke de Lange) moet weten waar jij stage loopt, zij controleert of het bedrijf de juiste erkenning als leerbedrijf heeft. Is er geen erkenning, dan moet de boer of tuinder die zelf aanvragen.
Voor de praktijk van de BOL-studenten op de Warmonderhofbedrijven wordt een doorlopende POK gemaakt voor jaar 1 en jaar 3.