Begeleiding
De begeleiding op school is erop gericht de studenten op een goede manier de schoolloopbaan te laten doorlopen. Het mbo-team helpt je daarbij. Dat zijn bijvoorbeeld studieloopbaanbegeleiders, studiecoaches, opleidingscoördinatoren, de loopbaancoach en de ondersteuningscoördinator.
Passend onderwijs
Iedere student binnen AeresMBO heeft recht op minimale ondersteuning, deze ondersteuning noemen wij basisondersteuning. De basisondersteuning staat beschreven in het basisondersteuningsprofiel dat te vinden is op onze website. Soms is de basisondersteuning niet voldoende, bijvoorbeeld als je een aanvullende ondersteuningsbehoefte hebt. In de intake kijken we samen met jou of en welke aanvullende ondersteuning nodig is en of we in staat zijn om deze te bieden. Ook kan in de loop van de opleiding blijken dat je aanvullende ondersteuning nodig hebt. Afspraken over aanvullende ondersteuning worden vastgelegd in een bijlage van het inschrijfbesluit voor aanvullende ondersteuning. Als er aanpassingen nodig zijn in toetsen en examens kun je daarvoor een aanvraag doen bij de lokale examenorganisatie (LEO).
Studieloopbaanbegeleider en studiecoach
Ieder leerjaar heeft een studieloopbaanbegeleider (slb'er) die op de hoogte is van alle praktische zaken binnen dat jaar. Naast slb'ers hebben we studiecoaches op ons mbo. Elke student heeft een studiecoach. Deze studiecoach blijft de hele opleiding aan jou gekoppeld.. De studieloopbaanbegeleider en studiecoach zijn het eerste aanspreekpunt voor de studenten, ouders van studenten en leerbedrijven. Wanneer je vragen hebt over de opleiding of problemen die het volgen van de opleiding belemmeren, dan ga je daarmee eerst naar je studieloopbaanbegeleider en/of studiecoach.
Begeleider BPV
Dit is de vakdocent of studiecoach die contacten onderhoudt met je leer- of BPV-bedrijf. Vragen over de beroepspraktijkvorming op het BPV-bedrijf kun je dus stellen aan deze vakdocent of studiecoach. Op het leerbedrijf krijg je begeleiding van een praktijkopleider van het bedrijf.
BHV-er
Op onze locatie zijn de heer W. van Beusekom en mevrouw B.L. van der Horst de BHV-ers. Zij zijn medeverantwoordelijk voor de veiligheid op de locatie.
Loopbaancoach
De loopbaancoach helpt je bij het binnenkomen in de school en bij het verlaten ervan. Dat kan na drie jaar zijn met een diploma of tussentijds als blijkt dat de opleiding waarin je zit toch niet past. De loopbaancoach helpt je in alle gevallen bij een goede doorstroom naar een passende vervolgopleiding.
Ondersteuningscoördinator
Als je tijdens je opleiding extra ondersteuning nodig hebt, is de ondersteuningscoördinator hiervoor de aangewezen persoon. Samen met hem/haar ga je op zoek naar het best passende antwoord op je hulpvraag. Als je hulpvraag buiten de deskundigheid van de ondersteuningscoördinator ligt of als de extra ondersteuning verder reikt dan de opleiding kan bieden, kan er met elkaar besloten worden dat ondersteuning binnen je eigen omgeving (eerstelijnszorg) een betere oplossing is. Ook daarbij kan de ondersteuningscoördinator een ondersteunende rol spelen.
Op onze locatie is mevrouw R. Kasse (r.kasse@aeres.nl) de ondersteuningscoördinator.
Vertrouwenspersoon
De heer W. van Beusekom (w.beusekom@aeres.nl) is onze contactpersoon. Via de mail kun je met hem in contact komen. Hier kun je terecht met klachten over discriminatie, radicalisering, seksueel misbruik/intimidatie, fysiek en psychisch geweld. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het meldpunt vertrouwensinspecteurs. Dat is op werkdagen telefonisch bereikbaar op 0900 - 1113111.
Opleidingscoördinator
Elke opleiding heeft een opleidingscoördinator. Hier kun je terecht voor organisatorische en inhoudelijke vragen over de opleiding, over cijfers of toetsen.
Opleidingscoördinatoren zijn: Food – mevrouw J. Middelkoop (j.middelkoop@aeres.nl) Toegepaste biologie – mevrouw B.L. van der Horst (b.van.der.horst@aeres.nl) Voeding- en Leefstijladviseur – mevrouw M. Swijnenburg (m.swijnenburg@aeres.nl)
Teamleider
Naast de docenten en begeleiders van de leerbedrijven die direct bij de vakopleidingen zijn betrokken, kun je zaken rond die opleiding bespreken met de teamleiders mbo.
Dat zijn: Mevr. A. Diepeveen (a.diepeveen@aeres.nl) Dhr. T. Spierings (t.spierings@aeres.nl)
Mbo-coördinator
De mbo-coördinator is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de locatie. Op onze locatie is dat mevrouw S. Ramazanova (s.ramazanova@aeres.nl).
Informatie ouder/verzorger
Bij de start van het schooljaar is er voor ouders/verzorgers van nieuwe studenten een kennismakings- en informatieavond over school. In het voorjaar is er een mbo-contactavond voor ouders/verzorgers en studenten. Dan wordt er gesproken over de voortgang in het ontwikkeldossier. De datum voor de contactavond staat in de jaarplanning. Voor tussentijdse vragen of opmerkingen is voor ouders/verzorgers de studiecoach het eerste aanspreekpunt. Zij kunnen zelf contact opnemen. Indien nodig zal de studiecoach contact opnemen met ouders/verzorgers. De meerderjarige studenten zal toestemming gevraagd worden indien contact met ouders/verzorgers nodig lijkt.
Studentenraad
In ons streven naar een goed en fijn leerklimaat denken studenten mee. Deze inspraak gebeurt in een studentenraad. De studentenraad, meestal vijf tot acht studenten, vertegenwoordigt de studenten naar de directie (het managementteam op school). Zij luisteren naar geluiden op school, meestal via de klassenvertegenwoordiger die er in elke klas is. Dat zijn geluiden over aanpak, onderwijs, organisatie en andere zaken, maar je kunt hen ook informeren over zaken die jou opvallen. Op It's Learning zie je wie er in de studentenraad zitten. Je kunt ze aanspreken, een mail sturen aan sr.ede@aeres.nl of je kunt ze bereiken via social media.
Een van de leden van de studentenraad is afgevaardigde in de centrale deelnemersraad van Aeres MBO. Voor heel Aeres MBO praat deze mee met de Aeres-directie. De studenten in deze raad vertegenwoordigen de mbo-studenten op alle scholen van Aeres MBO. De leden van de centrale deelnemersraad worden benoemd voor twee jaar.