Lestijden en praktische zaken
Hier vind je informatie over alles wat met je lestijden, lesrooster en openbaar vervoer te maken heeft.
Lesroosters en roosterwijzigingen
Het schooljaar is verdeeld in vier lesperiodes. Voor iedere lesperiode wordt een apart lesrooster gemaakt. Dit rooster wordt –zo mogelijk– 1 week voor aanvang van de betreffende periode bekendgemaakt. Het lesrooster is te vinden in de ELO.
Studievoortgangsgesprekken staan niet apart op het rooster. Voor een individueelgesprek maakt de loopbaancoach een afspraak met jou of jij maakt zelf een afspraak als je dat nodig vindt. Groepsgesprekken worden door de loopbaancoach tijdens de lessen LOB gevoerd.
Lestabel
De lestijden zijn van 08.30 uur tot 17.15 uur.
Een lesuur duurt 45 minuten.
1e uur 08.30-09.15 uur 2e uur 09.15-10.00 uur Pauze 10.00-10.15 uur 3e uur 10.15-11.00 uur 4e uur 11.00-11.45 uur 5e uur 11.45-12.30 uur 6e uur 12.30-13.15 uur 7e uur 13.15-14.00 uur 8e uur 14.00-14.45 uur Pauze 14.45-15.00 uur 9e uur 15.00-15.45 uur 10e uur 15.45-16.30 uur 11e uur 16.30-17.15 uur
Openbaar- en eigen vervoer
Trein
Zie actuele dienstregeling NS. De school ligt ongeveer 10 minuten lopen van Station Leeuwarden.
Busdiensten
Zie actuele dienstregeling. Bushaltes 'Oostergoweg'
Parkeren
De parkeerplaatsen zijn bereikbaar vanaf de Jansoniusstraat aan de zuidkant van het gebouw. De auto moet geparkeerd worden in de vakken op de parkeerplaats. Het parkeren geschiedt op eigen risico. Zorg dat je binnen de gemarkeerde vakken parkeert. Bij fout parkeren riskeer je de “normale voor de Nederlandse wet geldende” boete.
Het is in verband met de veiligheid niet toegestaan om met de trekker op school te komen. In bijzondere gevallen moet je contact opnemen met de directeur van de school om hiervoor toestemming te krijgen.
Fietsen, brommers en motoren dienen in de daarvoor bestemde rekken c.q. plaatsen gestald te worden.
Communicatie
Mededelingen
De meeste communicatie doen wij digitaal.
Intranet: hier kun je de jaarkalender raadplegen waarop belangrijke zaken staan als: ouderavonden, contactavond, stagebijeenkomsten, trainingen, excursies, cursussen e.d. Als er tijdens het schooljaar data wijzigen, krijg je dit ruim op tijd te horen.
ELO: de ‘Tijdlijn’ centraal. Daar in vind je de opdrachten die je moet maken. Ook vind je bij de ‘Favorieten’ de Studieroutes, met lesmateriaal die je nodig hebt voor de opdrachten. Aan het begin van het schooljaar krijg je een korte workshop over hoe je in de ELO moet werken.
SelfService: Cijfers en absenties worden digitaal bijgehouden. De resultaten van je prestatiedossier staan in de ELO. Naast absentie staan ook je examenresultaten in de Selfservice van het programma 'Eduarte'. Ook je ouders (met toestemming van jou) kunnen op deze manier de ontwikkelingen volgen.
Kantine en catering
In de kantine (“De Proeftuin”) kun je tijdens openingsuren terecht voor een betaalbare en gezonde studentenlunch. Er wordt van je verwacht dat je bij vertrek je tafel opruimt en gebruikte spullen in de daarvoor bestemde rekken plaatst.
Bij de kassa kun je uitsluitend pinnen.
Studentencafé Aan het einde van de strip vind je het studentencafé van Hogeschool VHL. Studenten van het mbo zijn hier ook welkom.
Computerzuilen
In het gebouw staan computerzuilen die je kunt gebruiken om je e-mail en/of rooster te checken. Langdurig internetten doe je in het OpenLeerCentrum (OLC), of met behulp van ons Wifi-netwerk (Eduroam) in het hele gebouw.
OpenLeerCentrum
In het OpenLeerCentrum (OLC) zijn bijna 150 werkplekken voorzien van een computer met internetverbinding. Er is ook een draadloos netwerk, zodat je eventueel met je eigen laptop op het internet kunt komen. Via dit draadloze netwerk heb je echter geen toegang tot de server van de school waar bijvoorbeeld de lesprogramma’s op staan. Voor het OpenLeerCentrum (OLC) ontvang je een gebruikersovereenkomst, die je digitaal moet tekenen. Daarna krijg je toegang tot het netwerk.
Let op: Het OLC wordt ook steeds vaker ingezet als lesruimte en is dan niet beschikbaar voor zelfstandig werken. In het OLC staat een printer die je kunt gebruiken om iets te printen, bijv. werkstukken of opdrachten. Aan het begin van het schooljaar ontvang je eenmalig een printtegoed. Wanneer je tegoed op is, kun je bij de receptie nieuw printtegoed kopen. Daarnaast kun je in “De Proeftuin” (kantine bij de ingang) een plekje zoeken om te werken. De WiFi is er uitstekend.