Algemene zaken
Hier vind je informatie over diverse zaken binnen onze school.
Receptie
Bij de receptie kan je altijd terecht met vragen. Je haalt er labels voor lesdieren (aangevraagd door een docent), vraagt er video- en fotocamera’s te leen, kunt er verslagen laten inbinden (1,20 euro per stuk) en vergeten wachtwoorden voor het schoolnetwerk opvragen. Studenten met een (tijdelijke) handicap kunnen bij de receptie de liftsleutel lenen. Via de mail is de receptie bereikbaar op receptie.mbo.barneveld@aeres.nl. De receptie beheert de gevonden voorwerpen. Deze worden bewaard tot het einde van het schooljaar.
EHBO en BHV
Via de receptie kan je de hulp inroepen van EHBO- of BHV medewerkers. Uiteraard kan je daarvoor naar de receptie lopen. Je kunt de receptie ook bellen via 088-020 6166.
Ontruimingsplan van de school
Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen en preventieve voorzieningen kan het toch voorkomen dat er een noodsituatie ontstaat. Vanwege de gevaarlijke situatie die dan voor de mensen kan ontstaan, vooral bij een grote rook- en hitteontwikkeling, is het van groot belang dat het gebouw zo snel en veilig mogelijk verlaten kan worden. Om dit te bereiken moet je het volgende weten:
- Op verschillende plaatsen in het gebouw hangen plattegronden met vluchtroutes. Ook zie je brandmelders en blusapparatuur. Kijk waar en wat er is en bespreek het gebruik ervan met je mentor.
- Bedrijfshulpverleners dragen tijdens noodsituaties felgele hesjes, zodat je ze herkent.
- Iedereen is verplicht de aanwijzingen van de BHV-er en/of de docent op te volgen.
- Bij een noodsituatie word je gewaarschuwd door het ontruimingssignaal (Slow-Whoop, een zich herhalend signaal van laag naar hoog) of een BHV-er.
- Stop direct met alle werkzaamheden en volg de instructies van jouw docent op! Schakel elektrische apparatuur uit, maar niet bij gaslekmelding. Stop indien mogelijk alle machines.
- Bij brandmelding: zorg ervoor dat zoveel mogelijk ramen en deuren worden gesloten tussen jou en de brand en verlaat zo snel mogelijk het gebouw via dichtstbijzijnde nooduitgang.
- Bij bommelding: zorg ervoor dat ramen en deuren worden geopend en neem je persoonlijke eigendommen mee.
- Overtuig je ervan dat bij het ontruimen van het lokaal niemand is achtergebleven!
Ontruimingsplan van de school-vervolg
- Blijf bij elkaar. Onder leiding van de docent of BHV-er ga je naar de verzamelplaats bij het voetbalveld (zie ontruimingsplattegrond).
- Gebruik geen lift.
- Geef bijzonderheden omtrent slachtoffers, vermisten, plaats, aard en omvang van het incident door aan de BHV-er op de verzamelplaats.
- Blijf ook op de verzamelplaats bij elkaar. Keer niet terug naar de school, ga niet naar huis. Wacht op de nadere instructies van het Hoofd BHV, de bevelvoerder van de brandweer, politie of ambulancepersoneel. Je mag pas terug naar school of weg als het signaal veilig wordt gegeven door het Hoofd BHV of de bevelvoerder van de brandweer.
Als je zelf een brand ontdekt of als jij wordt gewaarschuwd door de ontdekker van een ernstige situatie:
- waarschuw de administratie of laat dat doen. Meld de plaats en de soort noodsituatie en mogelijke slachtoffers. Alarmnummer vaste telefoon: 123;
- op verschillende plekken op onze campus zijn mobile portofoons beschikbaar om rechtstreeks contact op te nemen met de receptie. Deze staan in: In het G-gebouw in G.26 (kantoor GGI, op de grond bij het raam), in de techniekhal in kamer H.02 (kantoor toa), en in de kennel in het kantoor K.0;
- alarm op terrein: (088) 020 61 66;
- bij ernstige nood: 112;
- probeer, indien mogelijk, te blussen;
- druk bij brand de dichtstbijzijnde brandmelder in.
Wij zijn als school verplicht om eens per jaar de ontruiming te oefenen. Jouw serieuze medewerking is van levensbelang!
Excursies
Iedere klas gaat per jaar een of meer keren op excursie. Je kunt dan een kijkje nemen bij vernieuwende bedrijven, interessante plekken, beurzen of evenementen. Welke excursies en wanneer die zijn hoor je van de docenten.
Trainingen
Vanuit school worden soms trainingen aangeboden, bijvoorbeeld voor het VCA-certificaat of werken met een heftruck. De vakdocent vertelt je wanneer en hoe je aan zo’n cursus kunt deelnemen.
Kluisje
Je kunt een kluisje huren voor €17,50 per schooljaar. Je vraagt een kluisje aan via de receptie. Daar ontvang je een pasje om je kluis te openen. Wanneer je het pasje kwijtraakt, kan je voor €5,- een nieuw pasje aanschaffen. Bij de receptie kan er alleen met PIN worden betaald.